Columbia Square

Columbia Square

WELL Platinum

Designed to foster the collaborative spirit, Columbia Square gives creativity a new home in Hollywood. By blending historical reuse with new construction, the architectural character of a Hollywood classic has been preserved. For the tenants, inspiration rarely springs from staring at spreadsheets in windowless offices. The creative workplace is vibrant and flexible. We move fast. We work mobile. We talk a lot. So, let’s take a meeting in the garden or on the roof deck.

SIZE: 736,934 SF

SUSTAINABILITY: WELL Platinum

SECTOR: Commercial Office, Mixed Use, Residential

PROJECT TYPE: Development

LOCATION: Los Angeles, CA, USA

1500 N. El Centro Avenue

This new 100,000 square foot single-core building has a stunning 5,500 sf terrace overlooking the campus. It features new LEED-Gold construction, multiple patios and balconies, state-of-the-art HVAC, access and window systems, plus stunning floor-to-ceiling glass walls with 13’ ceiling heights and 16-20’ clear heights on the top floor. It connects directly to parking garage elevators with key card control, closed-circuit TV monitoring and lobby level security.

1550 N. El Centro Avenue

Luxury apartments and furnished suites, rooftop pool and lounge, fitness center, ground floor restaurant/bar.

1525 N. Gower Street

In the heart of the campus, this 10,000 square foot studio/creative office space is a stand-alone building that highlights adaptive reuse of historic bow-trusses from the original CBS Studios B & C. This building is LEED-Gold certified.

1575 N. Gower Street

With a dual-core, 44,000 square foot floor plates on upper floors, and 250,000 sf total, Gower gives tenants the choice to create their own private “building within a building” with separate lobby entrances. Glass walls stretching to 13’ ceilings (16-20’ on the top floor) create drama while state-of-the-art HVAC, security, access and window systems, closed circuit TV monitoring and lobby level security ensure comfort and seamless ease of use for tenants.

6115 W. Sunset Boulevard

This historic, renovated building offers offices on the first floor and mezzanine levels, as well as second floor spaces with private entrances and security adjacency. It also includes 12,000 square feet of prime street-level retail with abundant valet parking.

6121 W. Sunset Boulevard

Historical reuse, flexible floor plates for post-production user, incubator space, short-term lease flexibility.

For more information visit: https://columbiasquare.kilroyrealty.com/property-overview/

Project Photos

Photos courtesy of Kilroy

Talaria at Burbank

Talaria at Burbank

LEED Gold

Talaria at Burbank, the new apartment complex from Cusumano Real Estate Group, the design team of Nadia Geller Designs and VTBS Architects were honored in the category of Best Mixed Use Project at the 2019 Gold Nugget Awards. Talaria is Burbank’s first LEED Gold certified residential or mixed-use project.

Talaria at Burbank features 241 luxury apartments and a brand new Whole Foods Market at 3425 West Olive Ave.

Large individual residences — which include one, two and three bedrooms, and townhouse-style penthouse units, all ranging from 823 square feet to more than 3,000 square feet — feature Jenn-Air kitchen appliances, Maytag washers and dryers, designer closets, Nest thermostats, and stone and tile kitchen and bath finishes.

SIZE: 404,933 SF 

SUSTAINABILITY: LEED Gold

SECTOR: Residential

PROJECT TYPE: New Construction, Multifamily Midrise 

LOCATION: Burbank, CA, USA  

Community amenities at the 4-acre, 250,000-square-foot property include on-site concierge and maintenance, fitness center with spin room and saunas, pool, cabanas and outdoor kitchen, 34-seat private screening room, community pub room, business center, bike storage, wine storage, dry bar salon, massage facilities, pet spa, dog run with play park, three courtyards, and a rooftop lounge.

Read more at https://www.cusumanogroup.com/burbanks-talaria-development-wins-architecture-award

Talaria Burbank was envisioned to be a cutting-edge urban community-based upon sustainable design and the best possible amenities"

Cusumano Real Estate Group Vice President Michael Cusumano

Project Photos

Talaria 02

Photos courtesy of Cusumano Group and Talaria

One Paseo

One Paseo

WELL Platinum

One Paseo is a deeper notion of mixed use. Centrally located in Del Mar, California, the campus offers 286,000 SF of Class-A office, including 96,000 SF of retail (over 40 shops).  The residential portion has 608 apartments in two buildings — one of which is six stories high and one that is four stories.  

Built on a 23-acre site, One Paseo is what Kilroy describes as a farmhouse style with pathways that meander through the project, linking the retail portion to the two office buildings and the apartments. 

Amenities in the residential area of One Paseo include a pool, a 6,000 square-foot, two-story fitness center, a lounge with booths for studying or working and a “collision space” where tenants can engage with one another and strike up conversations.

SIZE: ~1,100,000 SF  

SUSTAINABILITY: WELL Platinum

SECTOR: Office, Mixed Use, Residential 

PROJECT TYPE: Development 

LOCATION: San Diego, CA, USA   

One Paseo is more than a convenient lifestyle. It is an attitude. A spirit of community that, even if you don’t live or work here, invites you to meet up, hang out and join in. From the moment you arrive and easily park your car, you know One Paseo is different. Everything about the place is just…easy. Laid back. User-friendly. Family-friendly. At One Paseo, you can come as you are. It’s stylish but not tragically hip. Cool, but in a warm, welcoming sort of way. And just being here makes a good day better.

Read more at https://www.nbcsandiego.com/news/local/retail-part-of-one-paseo-carmel-valley-fully-leased-apartments-offices-shops/2102542/

The unique thing was we had approximately 60 people prelease with us without ever having seen the project. They basically did it off renderings. That was something I was pleasantly surprised with

Jay Rey-Hipolito, Kilroy Realty’s Vice President of Residential Development

Especially for companies that have high value employees; you want coffee, you want to go to a workout, you want to meet someone after work for dinner — it’s all right there

Nelson Ackerly, Senior Vice President of Kilroy Realty

Project Photos

One Paseo 4
One Paseo 5
One Paseo 3
One Paseo 2

Photos courtesy of Kilroy Realty

Hines Industrious- SLC

Hines Industrious- SLC

WELL Platinum

Located in the historic Kearns Building, The Square with Industrious Salt Lake City will be the first coworking space in Utah to pursue WELL Certification and will be operated by Industrious, the largest premium coworking provider and leading ‘work from anywhere’ platform in the U.S.

The Square with Industrious in Salt Lake City is uniquely designed to provide members with the safest, healthiest, most productive work environment available. Built to the engineering standard of Hines and powered by the service of Industrious, The Square with Industrious Salt Lake City is able to accommodate large enterprises and small businesses alike across two floors totaling 25,000 square feet.

SIZE: 30,000 SF  

SUSTAINABILITY: WELL Platinum

SECTOR: Office

PROJECT TYPE: WELL Core

LOCATION: Salt Lake City, UT, USA 

Productivity and employee health go hand in hand, which is why The Square with Industrious Salt Lake City is WELL Registered by the International WELL Building Institute™ (IWBI™). Some of the initiatives Hines has put into this location include enhanced HVAC filtration and UV treatment, and cleaning products and protocols that improve Indoor Air Quality and reduce contagion; plentiful access to natural daylight; and advanced acoustics to enhance employee productivity. Certification is expected later this year and is based on meeting the IWBI’s strict standards for ventilation, lighting, thermal comfort among other categories. Beyond building systems, The Square Industrious Salt Lake City also ensures operations are supportive of emotional wellbeing, physical exercise and holistic communities.

Read more at https://www.hines.com/news/hines-industrious-announce-opening-of-the-square-with-industrious-salt-lake-city

We firmly believe sustainability goes beyond minimizing our impact on our environment toward maximizing the health of our occupants. Doing better by our members is the main focus of The Square with Industrious Salt Lake City, which will help people optimize their own personal health through a better office environment

Hines Senior Managing Director Dusty Harris

Project Photos

Hines SLC 02

Photos courtesy of Hines

Allsteel Showroom- Boston

Allsteel Showroom- Boston

WELL Gold

Allsteel Inc., a leading office furniture manufacturer, proudly announces that its Boston showroom at 200 State Street, Suite 400 has achieved WELL Certified™ Gold in the Retail Pilot Program. Designed by Charlie Greene Studio of Chicago, IL, the 12,420-square-foot showroom meets WELL performance standards in multiple categories.

The Boston showroom showcases a distinctive space, aligning their design impact with the local market in both literal and subtle ways. Views of Boston Harbor inspired design elements that evoke buoyancy, including clustered pendant lighting and ombre graphics. The finish selection and accessories reflect an East Coast sensibility with maritime-inspired details.

SIZE: 12,420 SF

SUSTAINABILITY: WELL Gold

SECTOR: Retail

PROJECT TYPE: Retail Pilot

LOCATION: Boston, MA, USA  

Technology to support collaboration and knowledge sharing is integrated into the design, and applied WELL Building Standard recommendations such as designated eating areas, access to daylight, concrete floors and purposefully placed area rugs ensure the space supports human health and well-being.

Read more at https://www.allsteeloffice.com/where-to-buy/find-us/showrooms/boston

The Allsteel Boston showroom is one of five spaces in Boston that has achieved WELL Gold certification

Courtney Moline, Sustainability Manager at Allsteel

Project Photos

Allsteel-Boston10
Allsteel-Boston09
Allsteel-Boston08
Allsteel-Boston11
Allsteel-Boston04
Allsteel-Boston05
Allsteel-Boston02
Allsteel-Boston06

Photos courtesy of Charlie Greene Studio

Allsteel Showroom – Los Angeles

Allsteel Showroom - Los Angeles

WELL Gold

Allsteel’s new downtown Los Angeles Resource Center achieved WELL Certified™ Gold in the Retail Pilot Program. The 10,222 square foot showroom set goals to enhance indoor air quality; provide access to water, natural light, and healthy foods; promote fitness, comfort, and mindfulness; and serve as an example of design initiatives that can foster wellness. 

Designed for flexibility, the Los Angeles showroom features acoustical clouds and a power and data grid to support changing furniture and technology solutions. Wellness-focused elements include a calming materials palette and a high-performance all-day cafe. Ample access to daylight is accompanied by dramatic 34th-floor views of the hills and downtown Los Angeles.

 

SIZE: 10,222 SF  

SUSTAINABILITY: WELL Gold

SECTOR: Retail

PROJECT TYPE: Retail Pilot

LOCATION: Downtown Los Angeles, CA, USA 

Here is what they did:

  • Almost all of Allsteel’s products are Indoor Advantage Gold certified, including their Beyond glass and solid wall systems, which meets the VOC requirements for furniture in WELL.
  • Regular cleaning is performed in the space with green cleaners and equipment that meet WELL’s requirements to help maintain a clean indoor environment. By using green cleaners and equipment, we’re making sure we don’t introduce chemicals that could adversely impact our indoor air quality.
  • Nearly every spot in the showroom provides access to natural light and outdoor views. An open-plan space promotes access to natural light and helps show off the expansive views of downtown Los Angeles. Lower-height panels and glass walls in conference rooms were incorporated into the design to help ensure views were unobstructed.
  • The café area was designed to be an inviting location for people to come together and eat, gather for a meeting, or sit and enjoy the views of downtown LA.
  • The LA showroom is located in the City National Plaza, which has a Walk Score of 99 (out of 100), meaning that it is located in a “Walker’s Paradise,” and that daily errands from this spot do not require a car. It also has a Transit Score of 100, meaning that there are a variety of public transit options to support getting people to the space.
  • Three sides of the Allsteel showroom are exterior walls with large windows. The windows provide natural light, views of the outdoors, and additional warmth, when the sun is shining through.

Read more at https://www.allsteeloffice.com/where-to-buy/find-us/showrooms/los-angeles

Allsteel’s Los Angeles showroom was the first project in the world to achieve WELL Certified Gold in the Retail Pilot program. Efforts are currently underway for WELL certification of the Chicago showroom as Allsteel continues to support the health and wellbeing of its employees and customers

Courtney Moline, Sustainability Manager at Allsteel

Project Photos

Environment_SR_Los Angeles_2
Environment_SR_Los Angeles_3
Environment_SR_Los Angeles_7
Environment_SR_Los Angeles_8
Environment_SR_Los Angeles_9
Environment_SR_Los Angeles_10
Environment_SR_Los Angeles_11
Environment_SR_Los Angeles_12
Environment_SR_Los Angeles_4.2
Environment_SR_Los Angeles_5
Environment_SR_Los Angeles_13
Environment_SR_Los Angeles_14

Photos courtesy of Allsteel

IRS Construction & Demolition Waste Facility

IRS Demo

LEED Gold

Interior Removal Specialist, Inc. (IRS Demo) is the only full-service tenant improvement demolition company in the U.S. No other commercial interior demolition contractor offers demolition, hauling, and recycling services completely in house. IRS Demo provides diversion rates in excess of 75% on every project and up to 97% available upon request. IRS Demo leads the industry in the recycling of commercial interior debris, winning multiple international awards for recycling; and has worked with the State of California to determine the newest statewide diversion goals.

In designing the project, there were some obvious requirements. First, this was a passion project. IRS Demo takes diversion and re-use to heart and that needed to be incorporated in the project. Second, the new space needed to be attached to the existing donation warehouse. Last, the project had to be as sustainable as the Company’s practices.

SIZE: 133,614 SF 

SUSTAINABILITY: LEED Gold

SECTOR: Office: Administrative/Professional

PROJECT TYPE: LEED-NC v2009

LOCATION: South Gate, CA, USA

Despite many unforeseen conditions in a building built as a cannery in 1940, the project was able to achieve LEED Gold through a holistic approach that included achieving 70% of Sustainable Sites, 80% of Water Efficiency, 40% of Energy & Atmosphere, 64% of Materials & Resources, 40% Indoor Air Quality, 100% Innovation & Design and 50% of Regional Priority credits. The team didn’t allow availability of materials, company growth causing a change in plans, the need for more desk space, or budget issues; to keep a small business’s dream of LEED certification on a challenging project from being realized. This project exemplifies the very principles that are at the heart of Green Building, and proves that a small project can have a much larger impact on those who join together to see it through.

Project Photos

Photos courtesy of IRS Demo

Shangri-La Construction Headquarters

Shangri-La Construction Headquarters

LEED Gold, WELL Gold

Shangri-La Construction’s (SLC) Headquarters is a fresh approach to the typical general contractor’s work environment. The 10,268 square foot office is a welcoming environment that engages staff and visitors alike; one that is aesthetically appealing with exceptional resources and sustainability and wellness at the forefront. To this end, the project is WELL Certified™ Gold – Pilot Program and this LEED® Gold project uses the LEED® Dynamic Plaque™ to manage its building performance. 

Entering the main lobby, visitors are greeted by an expansive combination of reception, lounge, kitchen, and glass-fronted conference room with biophilia throughout including a large “living wall”. The experience is different, well-considered and progressive – values that SLC embodies. Taking cues from hospitality to create something more along the lines of a high-end living area, the space is purposed with making clients feel like they have been invited as guests into one’s home.

SIZE: 10,268 SF

SUSTAINABILITY: LEED & WELL Gold

SECTOR: Commercial Office

PROJECT TYPE: Rehabilitation/ Adaptive Reuse 

LOCATION: Downtown Los Angeles, CA, USA   

Private offices branch off the public space in two directions – one houses the Operations team while Executive, Business Development and Accounting are opposite. Each area is open in nature and served by multiple collaboration spaces encouraging teamwork. A decorative metal ceiling element and blue painted walls act as visual connectors between the areas, reaching out as signposts for movement through the hallways. Exterior offices sport downtown views, and glass office partitions ensure that light filters throughout.

The project is located in the heart of downtown Los Angeles at 550 South Hope Street, a 590,000 square foot building on a .92 acre site in downtown Los Angeles, directly across the street from The California Club and Los Angeles Central Library. The 28-story building, certified LEED Platinum for Existing Buildings, EnergyStar and BOMA’s 360 Performance Building standard, is, by design, one of the few boutique high-rises in the heart of the central business district. Private valet service greets customers and tenants alike. The site offers quick and easy ingress and egress to all of downtown’s major freeways and public transit options. There are more than two dozen shops and restaurants within walking distance, the weekly Farmer’s Market at nearby Pershing Square, and the Los Angeles Central Library next door, plus the 1.5-acre Maguire Gardens.

Project Photos

Photos courtesy of Shangri-La Construction